PROJECT

Title
Park Sul Ryu Design House
프로그램
Commercial
location
Chungdam-dong Gangnam-gu, Seoul, Korea
Area
Gloss floor area: 250.04 m², Total floor area: 1195.04 m²
Year
Design Period: 2004. 09. 01 ~ 2004. 12. 09, Construction Period: 2004. 10. ~ 2005. 03.
Status
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

 02 south-east view.jpg
 


This Building was for a korean traditional dress designer’s private building.
Therefore, I found key concepts from korean teraditional houses, clothes, and materials.
I decided that corten steels apply to the main material of exterior encalope and the base of building used the stacking of traditional roof plates as traditional mathods. Especially, I applied a korean traditional lattices at the envelope of a staircase.

Korean Traditional.jpg



Respect the space itself
When I work on projects, I frankly do not stick to any inclination. I do not want to fix my thoughts under the name of style.I develop design through solving problems. Design is a comprehensive concept, which does not end when the construction begins but rather develops within construction, naturally suggesting a concept in the process. When a client agrees to the aesthetic choice, a concept that suits the project is finally produced.


01 elevation concept sketch.jpg02 elevation concept sketch.jpg03 interior wall sketches.jpg 04 initial sketches.jpg 

                                                                                                                                                         Concept Sketch



03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg

                                                                                                                                                          Final Modeling


13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 

                                                                                                                                               Models Of Interior Plan



   


Behind the story
Unfortunately, I couln’t control supervision of construction by the end, because the client of this building wanted to change design by herself.
Finally, she realized that her dicision was wrong, she came back to me, but it was too late to recover conditions of building.
Moreover, her financial limits was insufficient to change into my original design.


Respect the space itself
When I work on projects, I frankly do not stick to any inclination. I do not want to fix my thoughts under the name of style.I develop design through solving problems. Design is a comprehensive concept, which does not end when the construction begins but rather develops within construction, naturally suggesting a concept in the process. When a client agrees to the aesthetic choice, a concept that suits the project is finally produced.


01 floor plan.jpg


 02 elevation.jpg


 03 east side wall applied the LED lighting patterns.jpg 04 traditional lattice on the wall of staircase.jpg

Written by sung eun chun

사용자 로그인