PROJECT

Title
Bulthaup Building
프로그램
Commercial
location
Chungdam-dong Gangnam-gu, Seoul, Korea
Area
Gloss floor area: 45 m², Total floor area: 130 m²
Year
Design Period: 2004. 12. 01 ~ 2004. 12. 20, Construction Period: 2004. 12. 24 ~ 2005. 01. 11
Status
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

perspective view.jpg


 This project is completed by connecting the architecture’s exterior design vocabulary with the interior design vocabulary.The exterior mass is not afforded the liberty due to the regulations based on building heights.
Therefore, the exterior form was coordinated in accordance within the range discernible by the human scale.
The volume was amassed according to the client’s request by maximizing the area of each level.In the box mass, the exterior layer overlapping effect was applied in a layer form.
In the Bultaup project, stainless steel, which is the main material, was used in the exterior layer.
The thin layer that comprises the layer in said exterior layer above uses a steel screen that creates a translucent silhouette. The silhouette
creates an effect of forming a solid stainless steel mass.

elevation concept sketch.jpg mass concept sketch.jpg site plan sketch.jpg

Every level is designed to be functional; the first floor of the bulthaup is a cafeteria, second and third floors are exhibit halls, and the fourth and fifth floors are offices. The floors are designed in order to reflect their basic features well.
The architect’s aim is to provide a space where each object can express itself well as decorative
interior and to fill the space after the construction is completed. Therefore, this project was designed to provide the most effective constructive space and the customized lighting for the functional purpose of each level. In particular, the steps were designed in order to reflect the confidence and solid role player of the building’s exterior and also the steps were designed to become a space where the sentimental stimulation could be created through usage
of black/white contrast and refined materials.


-The fundamental architectural concept of this project is to profess the true inner-self as if looking through the mirror.


01 exterior.jpg 02 1f cafeteria.jpg 03 stair.jpg 04 2f bulthaup exhibition hall.jpg

The architecture and its interior where the interior and exterior are not disconnected and also the functions that are performed in the building co-exist with truthfulness such that the harmonized and sublime architecture can be provided through this project.


01 elevation.jpg 02 floor plan.jpg

Written by EunChun

사용자 로그인